Moi!

Groningen is mooi genoeg van zichzelf.

 

Het is begin 2015 dat ik me steeds vaker begon te ergeren aan het beeld dat in de media verscheen over de provincie Groningen. Aardbevingen, werkloosheid, armoede en ander gezeur. En dat terwijl de provincie, met haar weidsheid, oude dorpen, historische kerken, smalle straatjes, ruimte en rust, zoveel bied.

 

In hetzelfde jaar lanceerde een politieke partij een fotowedstrijd met de hashtag #mooigrunnen. Er gebeurde vrij weinig mee. De hashtag sprak me direct aan en ik wilde daar iets mee gaan doen.

 

Ik besloot op 5 mei 2015 een foto op Facebook te plaatsten van een tulpenveld bij Kleine Huisjes (gemeente het Hogeland). Die foto kreeg veel reacties waardoor ik meer foto’s ging plaatsten. Daarop besloot ik een aparte Facebookpagina te maken. Toen ging het snel ik hoopte met mijn foto’s een positief beeld neer te zetten van de provincie Groningen door het posten van foto’s. Ik had gehoopt op een een stuk of 500 volgers, in het eerste jaar had ik ruim 2000.

 

Op dit moment (maart 2023) ontvangt Mooigrunnen duizenden bezoekers per maand. Daarnaast heeft Mooigrunnen via social media ruim 37.000 volgers.

 

Vrijwel dagelijks plaats ik foto’s van bekende en soms onbekende plekken in de provincie zoals buurtschap Ewer, het bekend Brintahuisje één van de meest gefotografeerde kerkjes van de provincie het kerkje van Oostum of een zonsondergang bij Noordpolderzijl.

 

Mijn missie, zeven jaar geleden, was Groningen positief op de kaart zetten door middel van een foto. Als je ziet hoe vaak #mooigrunnen inmiddels op Instagram, Twitter of Facebook wordt gebruikt door anderen, met daarbij prachtige foto’s dan kan ik niet anders concluderen dat het positief is!

 

Foto’s van alledaagse dingen die ik de moeite van het bekijken waard vind, die mij aanspreken en mij raken. Door de kleuren, licht, en de vormen of de emotie die erop te zien is. Door middel van foto's deel ik dit graag, met en voor u.

 

Heel veel kijk plezier!

Diemer