Prachtige dag

Gisteren was werkelijk een prachtige dag, op zaterdag 17 februari, met een heerlijk stralend winterzonnetje.

Viskotters in de visserijhaven van Lauwersoog
Viskotters in de visserijhaven van Lauwersoog

Na een wandeling op het Hogeland heb ik de namiddag doorgebracht in de haven van Lauwersoog, een plek die ik bijna wekelijks bezoek. Ik geniet ervan om viskotters, zeiljachten en klippers te bewonderen, terwijl ik ook graag een praatje maak met bekenden of voorbijgangers. Het water in de haven was zo kalm als een spiegel, wat perfecte omstandigheden bood om foto's te maken van de ZK 11, de LO-7 en de ZK 47.

Klipper Najade

Na het vastleggen van enkele foto's van de viskotters, merkte ik de klipper Najade aan de overkant op, gereed voor vertrek. De Najade, een platbodemschip uit 1897. Werkelijk een prachtig schip! Gelukkig was er weinig wind, waardoor ik volop ...optimaal kon genieten voordat schipper Hans Vlasbloem met zijn bemanning en gasten koos voor het ruime sop van de Waddenzee.

Klipper Najade
Klipper Najade

Mooigrunnen in beeld

Op Mooigrunneninbeeld.nl, vind je een uitgebreid assortiment T-shirts, Groninger kleding, mokken, cadeaus, ansichtkaarten, kalenders, hoodies en meer. Een leuke toevoeging aan ons aanbod zijn de ansichtkaarten.

 

Alle foto's zijn in eigen beheer en zijn gemaakt door Diemer Bosma, de fotograaf van mooigrunnen.nl & mooigrunneninbeeld.nl.

 

Bestel vandaag en ervaar de opwinding van Mooigrunnen Merchandise met snelle verzending en veilige betalingsopties. 💚

Socials Mooigrunnen

Wil je meer ontdekken in de prachtige provincie Groningen? Neem dan een kijkje op onze sociale mediakanalen van Mooigrunnen en laat je betoveren door de schoonheid en diversiteit van Groningen. Van adembenemende landschappen tot historische stadjes, we delen graag de mooiste plekken en verhalen, en tips van deze bijzondere regio.

Volg Mooigrunnen op sociale media:

Reactie schrijven

Commentaren: 0