Mooigrunnen Photowalk

Stap voor stap ontdekken we de prachtige provincie Groningen tijdens de photowalk georganiseerd door Diemer van Mooigrunnen.nl.  en Wim Kwant bekend van o.a. Wandelmaatje.com. Samen leggen we kilometers af, op zoek naar de mooiste plekjes om vast te leggen met onze camera's.

Van het uitgestrekte landschap tot de pittoreske dorpen en van de historische gebouwen tot de moderne architectuur, we komen het allemaal tegen tijdens onze avontuurlijke tochten. En dat alles zonder een strakke agenda of tijdschema, maar gewoon op ons eigen tempo en met volop ruimte voor creativiteit.

Wat is een photowalk?

Een photowalk is eigenlijk gewoon een fotowandeling, zoals de naam al doet vermoeden. Of je nu op zoek bent naar nieuwe locaties om te verkennen, andere fotografen wilt ontmoeten of liever niet alleen op pad gaat, het maakt niet uit. Een photowalk is een ontspannen, gezellige en inspirerende wandeling van ongeveer 2,5 uur voor fotografen van elk niveau, met een camera of mobiel. Tijdens de wandeling zijn er voortdurend momenten om te fotograferen, te kletsen, kennis te delen en vooral te genieten van de omgeving.

 

Wat heb je nodig bij een photowalk?

Als je deelneemt aan de photowalk, zijn er een paar dingen die handig zijn om mee te nemen:

  1. Camera: Zorg ervoor dat je een camera bij je hebt waarmee je comfortabel kunt fotograferen. Dit kan een spiegelreflexcamera, systeemcamera, compactcamera of zelfs een smartphone zijn.

  2. Geheugenkaarten: Zorg ervoor dat je genoeg geheugenkaarten hebt zodat je genoeg foto's kunt maken zonder tussendoor te hoeven wisselen.

  3. Batterijen/oplader: Zorg ervoor dat je voldoende batterijen of een oplader bij je hebt, zodat je tijdens de photowalk niet zonder stroom komt te zitten.

  4. Lenzen: Een standaard zoomlens kan meestal voldoende zijn, maar als je bijvoorbeeld wilt fotograferen met een groothoek- of telelens, neem deze dan ook mee.

  5. Statief: Kan handig zijn.

  6. Draagtas/rugzak: Zorg voor een comfortabele draagtas of rugzak om al je spullen in te vervoeren.

  7. Geschikte kleding/schoenen: Houd rekening met het weer en zorg voor comfortabele kleding en schoenen.

  8. Drinken/snacks: Neem genoeg drinken en snacks mee, zodat je tijdens de photowalk voldoende energie hebt.

Geen workshop, wel een gratis photowalk

Het is geen workshop, maar een gezellig en inspirerend evenement waarbij we samen leren en groeien in onze fotografievaardigheden. En het mooiste van alles? Het is helemaal gratis! Dus waar wacht je nog op? Meld je aan voor onze volgende photowalk en laat je verrassen door al het moois dat Groningen te bieden heeft.

 

De photowalk (voorjaar 2024) datum wordt nader bekend gemaakt via de socials van Mooigrunnen en per e-mail.

Hebben we je interesse gewekt en heb je zin om mee te gaan? Meld je aan:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.