Zonsopkomst bij de Noordermolen

Zaterdagochtend het is nog donker als ik over het land uitkijk. Bij de buurman schijnt licht in de koeienstal, de koeien moeten gemolken worden. Het is 05:55 als ik op het scherm van mijn iPhone kijk. Eerst koffie drinken om rustig wakker te worden. Op de achtergrond hoor ik vogels fluiten wat een heerlijk geluid. Het nodigt me uit om naar buiten te gaan. In harmonie met de natuur. Het is heerlijk koud, - 3,5 graden.

 

Eenmaal aangekomen bij de auto zit er niets anders op dan autoruiten krabben. Het heeft blijkbaar goed gevroren vannacht. Het is nog erg rustig als in door het Groninger land rij. Op weg naar de Noordermolen bij Noorddijk. Rond deze tijd van het jaar is het in die omgeving erg mooi zeker als het heeft gevroren. De zon die langzaam opkomt. In de verte hoor en zie je de ganzen die overvliegen, de meerkoeten die in het wak opzoek zijn naar eten. Noorddijk, zó mooi is de provincie Groningen.

Socials Mooigrunnen

Wil je meer ontdekken in de prachtige provincie Groningen? Neem dan een kijkje op onze sociale mediakanalen van @mooigrunnen en laat je betoveren door de schoonheid en diversiteit van Groningen. Van adembenemende landschappen tot historische stadjes, we delen graag de mooiste plekken en verhalen van deze bijzondere regio. Volg ons en word een deel van onze Groningse gemeenschap!

Volg ons op sociale media:

Cadeaushop Mooigrunnen in beeld

Mooigrunnen in beeld

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Henk de Jonge (dinsdag, 09 augustus 2022 09:25)

    Hele mooie opnames van de Noordermolen in Noorddijk waar ik in het huisje heb gewoond en de molen bediend heb vroeger in 1961.