Zonnestralen vangen

Een kleine positieve gedachte in de ochtend kan de richting van je hele dag veranderen. Wat is het fijn om buiten te zijn. Nadat ik sinds eind juli mijn dagelijkse hardloop rondjes niet meer kan doen ivm een hielspoor, heb ik er voor gekozen om vrijwel dagelijks te gaan wandelen. Liefst zo vroeg mogelijk dan heb je tenminste iets aan je dag.

 

Vanochtend zag ik boven het land een mooi laagje nevel. Zo mooi nevel op de laatste dag van deze oktobermaand. Het is nog schemerig als ik bij Wierumerschouw uit de auto stap. Vanaf hier heb je een prachtig fiets- wandelpad richting de platvoetbrug bij Dorkwerdersluis. Een prachtige wandelroute met naast me het Reitdiep.

 

In de verte zie ik al een stukje van het Van Starkenborghkanaal. Ik loop langzaam de dag tegemoet omringd door prachtige ochtendkleuren. De vogels en koeien ontwaken. Er heerst een serene rust. Eenmaal aangekomen bij de platvoetbrug heb ik een schitterend uitzicht op het Van Starkenborgkanaal.

 

In de verte vanuit de nevel zie je de Walfridusbrug te voorschijn komen. Prachtig stuk architectuur, de boogbrug ten noorden van Groningen over het Van Starkenborghkanaal.

 

Het is 07:30 de zon komt op. Tijd om zonnestralen te vangen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0