Zo mooi Niehove

Eem naor Niehove.

 

Gisteren had mijn lief al een tafeltje gereserveerd want als je bij Lisalotte en Husein van Restaurant Café Eisseshof in Niehove gaat lunchen of dineren dan is het raadzaam om vooraf te reserveren. Het is 12:30 uur er is nog niemand binnen, nog rustig in het 17e eeuwse café-restaurant. Eenmaal aan tafel, met uitzicht op de kerk van Niehove ‘proef’ je de sfeer van gastvrijheid.

 

Nadat de gastvrouw Lisalotte ons heeft verwelkomd en een drankje heeft geserveerd komen meer gasten naar binnen, in een mum van tijd is het knusse restaurant gevuld met ‘hongerige’ mensen. Wat een sfeertje.

 

De lunch wordt geserveerd door Husein, de kok, heerlijk Soto Indonesische soep met groente, ei, taugé, lente ui, gebakken uitjes met garnalen en rijst. Na een half uurtje uitbuiken laat ik me verwennen met bonbons en een kopje koffie.

 

Zo mooi pittoreske wierdedorpje Niehove. Het telt ongeveer 150 inwoners. Gelegen in Nationaal Landschap Middag-Humsterland. Het is zondagmiddag tijd om te lanterfanten in Niehove.

Socials Mooigrunnen

Wil je meer ontdekken in de prachtige provincie Groningen? Neem dan een kijkje op onze sociale mediakanalen van Mooigrunnen en laat je betoveren door de schoonheid en diversiteit van Groningen. Van adembenemende landschappen tot historische stadjes, we delen graag de mooiste plekken en verhalen, en tips van deze bijzondere regio.

Volg ons op sociale media:

Mooigrunneninbeeld

Mooigrunneninbeeld.nl, de plek waar we unieke beelden omzetten in tastbare producten van ons wonderschone grunnen. Ontdek ons uitgebreide assortiment van fotoproducten en cadeaus.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    E.Fakkert van Kammen⁸ (zaterdag, 20 mei 2023 21:11)

    Wat een prachtig dorp en mooie foto's. Ik zelf ben in de Eiseshof geboren en een geweldige jeugd gehad en deed de zondagsschool en ben orgel_niste in de kerk geweest.