Zo mooi Niehove

Eem naor Niehove.

 

Gisteren had mijn lief al een tafeltje gereserveerd want als je bij Lisalotte en Husein van Restaurant Café Eisseshof in Niehove gaat lunchen of dineren dan is het raadzaam om vooraf te reserveren. Het is 12:30 uur er is nog niemand binnen, nog rustig in het 17e eeuwse café-restaurant. Eenmaal aan tafel, met uitzicht op de kerk van Niehove ‘proef’ je de sfeer van gastvrijheid.

 

Nadat de gastvrouw Lisalotte ons heeft verwelkomd en een drankje heeft geserveerd komen meer gasten naar binnen, in een mum van tijd is het knusse restaurant gevuld met ‘hongerige’ mensen. Wat een sfeertje.

 

De lunch wordt geserveerd door Husein, de kok, heerlijk Soto Indonesische soep met groente, ei, taugé, lente ui, gebakken uitjes met garnalen en rijst. Na een half uurtje uitbuiken laat ik me verwennen met bonbons en een kopje koffie.

 

Zo mooi pittoreske wierdedorpje Niehove. Het telt ongeveer 150 inwoners. Gelegen in Nationaal Landschap Middag-Humsterland. Het is zondagmiddag tijd om te lanterfanten in Niehove.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    E.Fakkert van Kammen⁸ (zaterdag, 20 mei 2023 21:11)

    Wat een prachtig dorp en mooie foto's. Ik zelf ben in de Eiseshof geboren en een geweldige jeugd gehad en deed de zondagsschool en ben orgel_niste in de kerk geweest.