Zo mooi de provincie Groningen

Zó mooi is de provincie Groningen. Groningers zijn de afgelopen twee jaar positiever gaan denken over onze provincie, terwijl mensen van buiten juist negatiever zijn geworden. Dat blijkt uit een imago-onderzoek in het kader van het Nationaal Programma Groningen. Dat las ik vanochtend op de site van RTV Noord.

 

In hetzelfde artikel een quote van de heer Johan Remkes, ‘We zijn onvoldoende trots op onze eigen provincie en ons eigen kunnen’. Aldus de voorzitter Johan Remkes van het Nationaal Programma Groningen.

 

Gelukkig hebben we de vrijheid om ons te uiten in de media. Daarom begon ik ruim 7 jaar geleden met de website Mooigrunnen.nl. Daarnaast ben ik mijn foto's van de provincie Groningen gaan delen op sociale media (Instagram, Twitter & Facebook. Het is begin 2015 dat ik me steeds vaker begon te ergeren aan het beeld dat in de media verscheen over de provincie Groningen. Aardbevingen, werkloosheid, armoede en ander gezeur. En dat terwijl de provincie, met haar prachtige streektaal (ja, dei proaten wie allemoal) haar weidsheid, oude dorpen, historische kerken, smalle straatjes, ruimte en rust, zoveel bied.

 

Mijn missie, zeven jaar geleden, was Groningen positief op de kaart zetten door middel van een foto. Als je ziet hoe vaak #mooigrunnen inmiddels op InstagramTwitter of Facebook wordt gebruikt door anderen, met daarbij prachtige foto’s dan kan ik niet anders concluderen dat een zeer groot publiek erg positief is over de provincie Groningen.

 

Op dit moment ontvangt Mooigrunnen® duizenden bezoekers per maand. Daarnaast heeft Mooigrunnen® via social media (januari 2023) ruim 37.500 volgers. Het aantal volgers en bezoekers groeit elke dag.

 

Dat laat alleen al zien hoe trots we samen op de provincie Groningen zijn!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0