Winterlandschap provincie Groningen

Op deze vroege donderdagochtend zie ik, als ik uit het raam kijk, in de verte het licht schijnen in de schuur van de buurman. Hij is al druk bezig met het melken van de koeien.

Arwerd
Arwerd

Prachtig er is afgelopen nacht sneeuw gevallen. Ik geniet van de winterse sfeer met de sneeuw, het ijs en de kou, bij voorkeur met overvloedig ijs en een dik pak sneeuw. Het is een prachtige ochtend om naar buiten te gaan. Terwijl ik buiten loop, knispert de sneeuw heerlijk onder mijn voeten. Er ligt een dun laagje sneeuw, wat de winterse ambiance compleet maakt. Wat een vredige ochtend. Het is nog schemerig terwijl ik door het schitterende Arwerd wandel. Normaal gesproken ren ik hier mijn rondjes, maar op dit soort winterochtenden geef ik de voorkeur aan wandelen om meer te kunnen waarnemen.

Bevroren riet
Bevroren riet

Wat een serene ochtend, waar het nog schemert terwijl ik rustig wandel. Eerder heb ik al eens geblogd over Arwerd en kreeg ik de vraag waar dat precies ligt. Dus, om Arwerd te bezoeken, volg je vanaf Sauwerd de Stationsstraat die het spoorweggebied doorkruist bij het treinstation van Sauwerd. Deze enkele weg brengt je naar het afgelegen Arwerd, waar je uitkomt bij enkele boerderijen. De Stationsstraat is de enige route naar en van Arwerd, waardoor de bereikbaarheid beperkt is en de omgeving haar afgelegen en rustige karakter behoudt.

Winter in Arwerd

De tijd lijkt te vervagen terwijl ik hier wandel. Bij mijn terugkeer naar huis word ik hartelijk begroet door mijn twee buurvrouwen uit Arwerd. We maken een praatje en wensen elkaar een fijne dag. Het leven in Arwerd is goed, heel goed.

Socials Mooigrunnen

Wil je meer ontdekken in de prachtige provincie Groningen? Neem dan een kijkje op onze sociale mediakanalen van @mooigrunnen en laat je betoveren door de schoonheid en diversiteit van Groningen. Van adembenemende landschappen tot historische stadjes, we delen graag de mooiste plekken en verhalen van deze bijzondere regio. Volg ons en word een deel van onze Groningse gemeenschap!

Volg ons op sociale media:

Mooigrunneninbeeld

Mooigrunneninbeeld.nl, de plek waar we unieke beelden omzetten in tastbare producten van ons wonderschone grunnen. Ontdek ons uitgebreide assortiment van fotoproducten en cadeaus.

Reactie schrijven

Commentaren: 0