Wandelen in het Metbroekbos

Het Metbroekbos, Smeerling en het dal van de Ruiten Aa zijn drie prachtige locaties in de provincie Groningen waar je kunt genieten van de schoonheid van de natuur. Een wandeling door deze omgeving biedt een unieke ervaring waarbij je volledig kunt opgaan in de rust en stilte van het platteland.

 

Het Metbroekbos is een uitgestrekt bosgebied dat zich bevindt in de gemeente Stadskanaal. Het bos bestaat uit voornamelijk loofbomen zoals eiken, berken en beuken, maar ook naaldbomen zijn hier te vinden. Het Metbroekbos is een populaire plek om te wandelen, omdat het verschillende wandelroutes biedt van verschillende afstanden. Zo is er bijvoorbeeld de rode route van 7,5 kilometer, maar ook kortere routes van 2,5 of 4,5 kilometer zijn mogelijk. Tijdens een wandeling door het Metbroekbos ervaar je de rust en stilte van het bos en zie je verschillende dieren zoals konijnen, hazen en vogels.

 

Het dorpje Smeerling is gelegen in de gemeente Westerwolde en is een kleine, maar charmante plek om te bezoeken tijdens je wandeling. Het dorpje heeft een rijke geschiedenis en telt verschillende monumentale boerderijen. De oudste boerderij van Smeerling stamt uit de 17e eeuw en is tegenwoordig een galerie en koffiehuis. Hier kun je genieten van een heerlijke kop koffie of thee en de kunstwerken bewonderen. Een wandeling door Smeerling voelt als een stap terug in de tijd en biedt een uniek kijkje in het plattelandsleven van vroeger.

 

Het dal van de Ruiten Aa is een uitgestrekt natuurgebied. Het gebied is bekend om zijn prachtige vergezichten over de velden van het Groninger Landschap en biedt de mogelijkheid om verschillende dieren te spotten zoals hazen, reeën en roofvogels. Het dal van de Ruiten Aa is tevens een belangrijk gebied voor verschillende vogelsoorten, waaronder de grutto en de kievit.

 

Een wandeling door deze drie gebieden is een bijzondere ervaring waarbij je kunt genieten van de rust en stilte van het Groninger platteland. Het is mogelijk om de verschillende gebieden afzonderlijk te verkennen, maar het is ook mogelijk om een langere wandeling te maken waarbij je alle drie de locaties aandoet. Zo kun je bijvoorbeeld starten met een wandeling door het Metbroekbos, vervolgens doorlopen naar Smeerling om te genieten van een kop koffie en daarna doorwandelen naar het dal van de Ruiten voor een prachtig uitzicht.

 

Een wandeling door deze gebieden is geschikt voor zowel jong als oud en biedt de mogelijkheid om te genieten van de natuur en de rust die het platteland te bieden heeft. Tijdens je wandeling kun je genieten van de geuren en kleuren van de natuur en kom je helemaal tot rust. 

Metbroekbos
Metbroekbos

Natuurhuisjes in de gemeente Westerwolde

Reactie schrijven

Commentaren: 0