Videoclip 1 uit het Hogeland

Wolddijk: Een dijk vol geschiedenis

Het schilderachtige Wolddijk, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. De Wolddijk, een dijk uit het vroeg-middeleeuwse tijdperk, omringt het laaggelegen gebied ten noorden van de stad Groningen. Dit gebied staat bekend als het Centrale Woldgebied en omvat de schepperijen Innersdijk in Hunsingo en Vierendeel in Fivelingo. Met elke stap voel je de verbondenheid met het verleden en de kracht van de natuur die deze plek al eeuwenlang vormgeeft.

 

Noordpolderzijl: Het kleinste zeehaventje van Nederland

Noordpolderzijl, ook bekend als Polderziel in het Gronings, is een buurtschap gelegen ten noorden van Usquert in de gemeente Het Hogeland. Met de kleinste zeehaven van Nederland bevindt Noordpolderzijl zich aan de oevers van de Waddenzee, ten zuiden van Rottumeroog. De naam van deze buurtschap vindt zijn oorsprong in de zijl van de Noordpolder, wat het historische karakter van deze pittoreske plek weerspiegelt. De authentieke sfeer en de kalme wateren maken Noordpolderzijl tot een perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven.

 

Klein Wetsinge: Waar geschiedenis en hedendaagse kunst samenkomen

Klein Wetsinge is meer dan alleen een charmant dorpje. Hier ontmoeten geschiedenis en hedendaagse kunst elkaar op unieke wijze. De eeuwenoude kerk van Klein Wetsinge is niet alleen een architectonisch meesterwerk, maar ook een podium voor culturele evenementen en kunsttentoonstellingen die de zintuigen prikkelen en inspireren.

 

Antum: Een oase van rust

Antum, een verstild gehucht, straalt een serene rust uit. De weidse velden en de rustieke sfeer maken het de ideale plek voor wie op zoek is naar ontspanning en reflectie. Laat je meevoeren door de stilte en geniet van het harmonieuze samenspel tussen mens en natuur.

 

Koningslaagte: Natuurpracht bij zonsondergang

Koningslaagte, gelegen aan de noordzijde van de stad Groningen, strekt zich deels uit binnen de grenzen van de gemeente Groningen en deels in de gemeente Het Hogeland. De Koningslaagte vormt een integraal onderdeel van de ecologische hoofdstructuur van Nederland en geniet de status van reservaat. De oude loop van de rivier is nog steeds zichtbaar in het landschap en goed waar te nemen bij het Bezoekerscentrum Reitdiep, het centrum dat wordt beheerd door het Groninger Landschap en dat verantwoordelijk is voor het beheer van dit natuurreservaat.

 

Geniet van Wolddijk, Noordpolderzijl, Klein Wetsinge, Antum en Koningslaagte. Deze eerste aflevering belooft slechts een voorproefje te zijn van al het moois wat we nog gaan bieden. Blijf ons volgen voor meer avonturen en ontdekkingen in deze betoverende regio!

Reactie schrijven

Commentaren: 0