Verboden toegang

Als gepassioneerd fotograaf heb ik al vele landschappen en natuurlijke schoonheden vastgelegd, gisteravond was er één plek die ik ook vast wilde liggen: het tulpenveld bij mij in de buurt.

 

Het was een veld zo groot dat het leek alsof het nooit ophield en de kleuren van de tulpen waren zo intens dat het mijn hart sneller liet kloppen. Ik wist dat ik daar foto's kon maken die later bij mij in de studio aan de wand komen te hangen.

 

Vol enthousiasme reed ik er naartoe, maar toen ik aankwam, zag ik tot mijn ontzetting een bordje met de woorden "Verboden toegang". Mijn hart zakte in mijn schoenen. Hoe kon ik nou foto's maken als ik het veld niet eens op mocht?

 

Maar ik ben een doorzetter en gaf niet zomaar op. Dus begon ik te zoeken naar een manier om het veld te betreden. Ik sloop rondom het veld, op zoek naar een gaatje of een opening in de omheining. Na een tijdje zoeken vond ik een doorgang en voelde de spanning door mijn lijf gieren.

 

Eenmaal binnen op het veld, zag ik de tulpen in hun volle glorie. Ik pakte mijn camera en begon foto's te maken. Ik hoorde de klik van de sluiter en voelde de voldoening van de perfecte compositie. Maar plotseling hoorde ik voetstappen. Ik keek om en zag een norse boer met een hooivork in zijn handen naar me toe komen.

 

"Goh, wat een mooie tulpen hier!", zei ik enthousiast, terwijl ik mijn camera wegstopte.

 

De boer keek me wantrouwend aan. "Je mag hier niet zijn, jongeman. Dit is privéterrein!"

 

Ik wist dat ik betrapt was en haalde diep adem. "Sorry, meneer. Ik ben fotograaf en wilde alleen wat mooie plaatjes maken."

 

De boer keek me even aan, waarna zijn gezicht ontspande. "Nou jongen, als je dan toch bezig bent, maak dan maar snel je foto's. Maar wees wel voorzichtig en betreed het veld voorzichtig. De tulpen moeten wel heel blijven!"

 

En zo kon ik alsnog mijn foto's maken bij het prachtige tulpenveld, zij het met een beetje hulp van de vriendelijke boer. Overgens niet de boer van dit tulpenveld. 

 

Het was een mooie avond op het Groningerland tussen de tulpen ;)

Verboden toegang
Verboden toegang

Meer foto's van tulpenvelden staan op onderstaande pagina

Tulpenvelden in Groningen 2023

Reactie schrijven

Commentaren: 0