Veendiepplassen

Gisteren een rondje rond de Veendiepplassen. Het Veendiep en de omliggende plassen, ontstaan door zandwinning en grenzend aan een bosgebied, vormen samen een natuurreservaat. Ik hoopte op wat zonlicht om de herfstkleuren goed vast te leggen en om foto's te maken van de Veendiepplassen met mijn nieuwe Sigma-lens 10-18mm F2.8 DC DN, die ik die middag bij Bert van fotosipkes.nl had gekocht. Helaas was er in plaats van zonlicht dikke bewolking.

Veendiepplassen
Veendiepplassen

De Veendiepplassen

De Veendiepplassen, gelegen in het prachtige landschap van Bellingwolde, zijn een oase van rust en natuurschoon, en vormen een uniek natuurgebied dat natuurliefhebbers aantrekt. Deze plassen vallen op door hun serene schoonheid, omringd door weelderige bossen en uitgestrekte veengebieden. Ze bieden onderdak aan diverse inheemse vogelsoorten en andere wilde dieren, wat het tot een paradijs maakt voor vogelliefhebbers en natuurfotografen. Het geluid van vogels en het ritselen van bladeren in de wind creëren een symfonie van geluiden die de zintuigen prikkelt.

Boomstammen

Ondanks de ongunstige weersomstandigheden met zware bewolking en motregen, heb ik toch enkele foto's genomen van een stapel boomstammen die gereed lagen voor transport en bestemd waren voor de productie van meubels en andere goederen.

Socials Mooigrunnen

Wil je meer ontdekken in de prachtige provincie Groningen? Neem dan een kijkje op onze sociale mediakanalen van @mooigrunnen en laat je betoveren door de schoonheid en diversiteit van Groningen. Van adembenemende landschappen tot historische stadjes, we delen graag de mooiste plekken en verhalen van deze bijzondere regio. Volg ons en word een deel van onze Groningse gemeenschap!

Volg ons op sociale media:

Cadeaushop Mooigrunnen in beeld

Mooigrunnen in beeld

Reactie schrijven

Commentaren: 0