Vakantiedag in provincie Grunnen

Een vakantiedag in Grunnen: Van Saaksum naar Lauwersoog en alles wat daartussen ligt, afgesloten met een heerlijk diner bij De Noorman in Lauwersoog en als afsluiter genieten van een zonsondergang. Een stralende vakantiedag in het prachtige Groningen, waar je van begin tot eind wordt verwend met gastvrijheid, culinaire hoogstandjes en adembenemende landschappen. Van het charmante dorpje Saaksum tot aan het kustplaats Lauwersoog en alle wonderen daartussen, vakantiedag in Grunnen.

 

Een zoete start bij OverDaips:

De dag begint met een warm welkom bij OverDaips, een kleinschalige horecagelegenheid die speciaal is ontworpen voor camper- en caravanliefhebbers. Hier genieten we van een heerlijke kop koffie, perfect gezet door de gepassioneerde eigenaren Mario, Karin en hun dochter Ghislaine. Samen met de koffie verwennen ze ons met verrukkelijke taart, gemaakt met liefde en oog voor detail. We laten ons onderdompelen in de warme gastvrijheid en beginnen de dag met een zoete verwennerij.

 

Van Saaksum naar Lauwersoog: Een ontdekkingsreis

Na het genieten van koffie en taart, gaan we op pad om de prachtige provincie Groningen verder te verkennen. We doorkruisen betoverende landschappen, waar weidse velden en schilderachtige dorpjes elkaar afwisselen. Onderweg passeren we historische bezienswaardigheden, zoals oude kerken en authentieke boerderijen, die de rijke geschiedenis van de regio weerspiegelen. Elke stap biedt nieuwe ontdekkingen en adembenemende uitzichten die ons hart veroveren.

 

Aankomst in Lauwersoog: Een kustplaats vol charme

Na een dag vol avontuur en ontdekkingen bereiken we het schilderachtige Lauwersoog. Hier worden we begroet door de frisse zeelucht en de rustgevende geluiden van de golven. We dwalen langs de levendige haven, waar kleurrijke vissersboten liggen aangemeerd. De charme van Lauwersoog omringt ons terwijl we genieten van het prachtige uitzicht op de Waddenzee.

 

Culinair genieten bij De Noorman:

De avond valt en we besluiten onze vakantiedag in stijl af te sluiten bij De Noorman, een restaurant dat bekend staat om zijn culinaire hoogstandjes. De warme en uitnodigende sfeer omarmt ons terwijl we plaatsnemen aan tafel. We worden verwend met een scala aan smaakvolle gerechten, bereid met verse lokale ingrediënten. Van hartige visgerechten elk gerecht is een waar feest voor de smaakpapillen. We proosten op een geslaagde dag en genieten van de heerlijke maaltijd, wetende dat we de authentieke smaken van Groningen hebben geproefd.

 

Toetje van de avond:

Zonsondergang bij Westernieland.

Vakantiedag in provincie Grunnen
Vakantiedag in provincie Grunnen

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Willy (zondag, 16 juli 2023 21:19)

    Mooie blog met prachtige foto’s:)

  • #2

    Mooigrunnen.nl (zondag, 16 juli 2023 21:35)

    Dankjewel.