Tussen Schouwerzijl en Mensingeweer

Het is een zwoele warme zomeravond. Vrijdagavond 19 juli. Dit keer met de auto toeren op het Hogeland ergens tussen Schouwerzijl en Mensingeweer. Het glooit hier een beetje. In mijn gedachten waan ik me in Frankrijk. Niets is minder waar. Ik rijd een stukje door en sta nu bovenop de wierde. Vanaf deze plek heb je een schitterend uitzicht. Auto in de berm geparkeerd. Erop uit! Rondje Groot Maarslag. Al wandelend zie ik in de verte op het zuiden, mooie rijen wijndruiven. Prachtig om te zien druiven op het Hogeland! Niet veel later raak ik aan de praat met Elma Middel wijnbouwer van Wijngaard Hof van ’t Hogeland. Ze verteld me met passie over haar wijndruiven. Het leven is goed op deze 2000 jaar oude wierde. Wat is Grunnen toch mooi! Au Revoir.

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Elma (zondag, 21 juli 2019 14:00)

  Wat een mooi stukje en prachtige beelden. Het is fantastisch als je door de ogen van een ander alles ook weer eens anders ziet. Ben benieuwd hoe de wijn is bevallen...

 • #2

  Diemer (zondag, 21 juli 2019 14:24)

  Dankjewel voor het compliment, dat waardeer ik zeer. De wijn gaan we vanavond proeven. Uiteraard laat ik je weten of de bevalt.

 • #3

  Marga (donderdag, 29 augustus 2019 17:50)

  Wat een mooie tekst en foto's! Zo zie je maar weer. Ver weg is niet altijd beter. De eenvoud van het landschap maakt het Hogeland zo mooi. En ik heb de (witte) wijn gehad; heeeeerlijk.