Tussen Antum en Allersma

Antum is een wierde gelegen in de gemeente Westerkwartier, ten noorden van Garnwerd, tussen het Reitdiep en het Aduarderdiep. De weg van Garnwerd naar Aduarderzijl doorkruist de wierde, waarvan een overblijfsel als een opvallende taartpunt boven het omringende landschap uitsteekt.

 

Antum's wierde, een kunstmatige heuvel, werd opgeworpen in de IJzertijd, met aanwijzingen dat de bewoning rond circa 200 v.Chr. toenam. Historische gegevens suggereren dat de oorspronkelijke wierde ooit verdeeld was over vier afzonderlijke boerderijen. Dit doet vermoeden dat er vroeger vier boerderijen op de wierde hebben gestaan, die later, na de aanleg van dijken, werden verplaatst naar een meer centrale locatie binnen hun landerijen.

Antum
Antum

Tussen Antum en Allersma strekt zich een idyllisch landschap uit, doordrenkt van rust en historie. Dit gebied, gelegen in de gemeente Westerkwartier, biedt een schilderachtige mix van weilanden en kronkelende slootjes. De weg tussen Antum en Allersma is een weg door de tijd, met historische elementen die het landschap karakteriseren. De kalmte van dit gebied nodigt uit tot contemplatie, terwijl de natuurlijke pracht van de omgeving de zintuigen streelt. Een wandeling langs deze landelijke route biedt niet alleen een adembenemend uitzicht op het Westerkwartier, maar ook een glimp van het verleden dat in de hedendaagse serene atmosfeer bewaard is gebleven. Tussen Antum en Allersma ontvouwt zich een tijdloos stukje Nederland, waar de schoonheid van het heden naadloos versmelt met de historische rijkdom van het verleden.

Socials Mooigrunnen

Wil je meer ontdekken in de prachtige provincie Groningen? Neem dan een kijkje op onze sociale mediakanalen van @mooigrunnen en laat je betoveren door de schoonheid en diversiteit van Groningen. Van adembenemende landschappen tot historische stadjes, we delen graag de mooiste plekken en verhalen van deze bijzondere regio. Volg ons en word een deel van onze Groningse gemeenschap!

Volg ons op sociale media:

Mooigrunneninbeeld

Mooigrunneninbeeld.nl, de plek waar we unieke beelden omzetten in tastbare producten van ons wonderschone grunnen. Ontdek ons uitgebreide assortiment van fotoproducten en cadeaus.


Reactie schrijven

Commentaren: 0