Tips

De provincie Groningen heeft ontzettend veel te bieden voor een actief dagje uit of een weekendje weg. Of je nu wilt wandelen, fietsen, varen of iets anders wilt doen, Groningen heeft genoeg mogelijkheden. Elke zondag geeft Mooigrunnen een tip in de vorm van een blog voor een actief dagje uit, of een weekendje weg in de provincie Groningen.

Meer lezen, klik op onderstaande foto voor de tip.

De Hemelpoort - Noordkaap
De Hemelpoort - Noordkaap
  1. Wandel door het Groninger landschap

Groningen heeft een prachtig landschap met uitgestrekte weilanden, groene bossen en mooie meren. Er zijn verschillende wandelroutes te vinden die je door deze natuurlijke schoonheid leiden. Zo kun je bijvoorbeeld wandelen in het Lauwersmeergebied Schotse hooglanders spotten, de Onlanden of het Westerkwartier. Er zijn ook stadswandelingen beschikbaar als je liever door de stedelijke omgeving loopt.

  1. Fietsen door het Groninger landschap

Als wandelen niet je ding is, dan kun je ook kiezen voor een fietsroute. Groningen heeft een uitgebreid fietsroutenetwerk met meer dan 5000 kilometer aan fietspaden. Er zijn verschillende routes beschikbaar, waaronder de bekende 'knooppuntenroutes'. Deze routes leiden je langs de mooiste plekjes van Groningen en laten je het landschap op een andere manier ervaren.

  1. Watersporten op de Groningse meren

De provincie Groningen is ook een ideale plek voor watersporten. Er zijn verschillende meren waar je kunt varen, kanoën, windsurfen en suppen. Het Zuidlaardermeer, het Schildmeer en het Paterswoldsemeer zijn slechts enkele voorbeelden van meren waar je deze activiteiten kunt ondernemen.

  1. Bezoek een van de musea

Groningen heeft ook verschillende musea die je kunt bezoeken. Zo kun je naar het Groninger Museum, het Universiteitsmuseum of het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Hier kun je meer leren over de geschiedenis en cultuur van Groningen.

  1. Bezoek de stad Groningen

Natuurlijk mag een bezoek aan de stad Groningen niet ontbreken tijdens je actieve dagje uit in de provincie. De stad heeft een rijke geschiedenis en veel bezienswaardigheden, zoals de Martinitoren, het Groninger Museum en het Stadspark. Daarnaast kun je er ook uitstekend winkelen en genieten van een hapje en een drankje op een van de vele terrassen.

 

Er zijn genoeg mogelijkheden voor een actief dagje uit in de provincie Groningen. Of je nu wilt wandelen, fietsen, watersporten of musea bezoeken, Groningen heeft voor elk wat wils. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de stad Groningen, want daar is ook genoeg te beleven!

Vakantiehuisje Huren?

Vakantiehuis huren? Unieke vakantiewoningen in de natuur of aan zee. Bekijk de huisjes in de provincie Groningen.

Slapen in een kerk in Zijldijk?

Slapen in de voormalige kerk in Zijldijk op het Hogeland in Groningen. Dit witte kerkje is gebouwd in 1886." Slapen in een kerk in Zijldijk?

Overnachten in een yurt

Een magische overnachting in Sauwerd in een yurt? Op een unieke locatie. Meer lezen over deze slaappek in Sauwerd.