Schoonheid gevangen in een beeld

In 2015 begon ik me te ergeren aan het negatieve beeld dat de media van Groningen schetste. Aardbevingen, werkloosheid en armoede leken de ware schoonheid van de regio te overschaduwen. Maar Groningen heeft zoveel te bieden met haar uitgestrekte landschappen, historische dorpen, eeuwenoude kerken en sfeervolle straatjes, en de rust die hier heerst.

Munnikeweg Adorp
Munnikeweg Adorp

Dat jaar lanceerde een politieke partij een fotowedstrijd met de hashtag #mooigrunnen, maar er werd weinig mee gedaan. Die hashtag sprak me aan, en ik voelde de drang om er iets mee te doen.

 

Op 5 mei 2015 plaatste ik een foto op Facebook van een betoverend tulpenveld bij Kleine Huisjes in de gemeente Het Hogeland. Deze foto kreeg veel waardering en motiveerde me om meer van deze prachtige beelden te delen. Zo ontstond het idee voor een aparte Mooigrunnen Facebookpagina. Het succes liet niet lang op zich wachten. Wat begon met het doel van ongeveer 500 volgers in het eerste jaar, groeide uit tot ruim 2000 volgers.

 

Nu, in januari 2024, trekt Mooigrunnen.nl en de socials maandelijks honderdduizenden bezoekers en heeft het via sociale media ruim 40.000 enthousiaste volgers!

 

Bijna dagelijks deel ik foto's van zowel bekende als minder bekende plekken in de provincie, zoals het pittoreske Garnwerd, paarden op de Groningse kwelder, het iconische Brintahuisje, een van de meest gefotografeerde kerkjes in de provincie, of een betoverende zonsondergang bij Noordpolderzijl.

 

Mijn missie, acht jaar geleden, was eenvoudig: Groningen in een positief daglicht plaatsen met beelden. Als je nu ziet hoe vaak anderen de hashtag #mooigrunnen gebruiken op Instagram, Twitter en Facebook, met prachtige foto's die het ware karakter van Groningen weergeven, dan kan ik alleen maar concluderen dat we hierin zijn geslaagd!

 

Ik deel foto's van alledaagse dingen die ik de moeite waard vind om te delen, foto's die me raken door de kleuren, het licht, de vormen of de emotie die ze overbrengen. Geniet van de schoonheid van Groningen!

.

Een dikke dankjewel!

Socials Mooigrunnen

Wil je meer ontdekken in de prachtige provincie Groningen? Neem dan een kijkje op onze sociale mediakanalen van Mooigrunnen en laat je betoveren door de schoonheid en diversiteit van Groningen. Van adembenemende landschappen tot historische stadjes, we delen graag de mooiste plekken en verhalen, en tips van deze bijzondere regio.

Volg ons op sociale media:

Mooigrunneninbeeld

Mooigrunneninbeeld.nl, de plek waar we unieke beelden omzetten in tastbare producten van ons wonderschone grunnen. Ontdek ons uitgebreide assortiment van fotoproducten en cadeaus.