Rondje Maarhuizen en Winsum

Strak blauwe lucht, klein briesje en goed volk tijdens mijn wandeling. Het was alweer even geleden dat ik in een rondje wandelde. Dit keer richting Maarhuizen en Winsum. Lopen gaat redelijk, ondanks mijn teen die naar de kloten is (tijdelijk). Gelukkig wil die wel meedoen in het loopproces vandaag. De wandelroute is nog maar net begonnen en ik wordt ingehaald, het is Wim Kwant en zijn vrouw uit Winsum. We lopen samen op en hebben een kort gesprek. Mooi tijdens het wandelen even een kort praatje. Ik vervolg mijn route richting Maarhuizen.

 

In de verte zie ik de boerderij Enne Jans Heerd. Over het stukje water wat tussen de weg en de landerijen ligt hebben ze een brug gebouwd. Brug overlopen en je staat in het land wat bij de boerderij Enne Jans Heerd hoort. Als kind kwam ik wel op de boerderij, welke destijds bewoond werd door familie de Vries. Ik mocht dan helpen met het scheren van de koeien, machtig mooi werk! Het is heerlijk wandelen door het land richting de boerderij en Maarhuizen. Niet veel later zie ik twee mannen en een hond staan in het land. Eén van de mannen is Gijs van Rhijn, hij bewoond samen met zijn gezin boerderij Enne Jans Heerd. We raken in gesprek, vol enthousiasme verteld Gijs over de boerderij.

 

Niet veel later loop ik in Winsum, door de ANWB-verkiezing in 2020 uitgeroepen tot mooiste dorp van Nederland. Slenteren door de prachtige straatjes. In Winsum spreek ik nog een aantal mensen. Bijzondere verhalen hoor ik aan, en ontroerende verhalen. Ik sluit de middag af in de Westerstraat. Het doet me denken aan de tijd dat ik in Winsum woonde. Als kind ging je naar de bakker die op het hoekje zat voor een puddingbroodje, even door fietsten en je kwam terecht bij kruidenier Beereboom. Ze hadden daar veel snoep te koop die lagen o.a. in de etalage. Nu sta ik voor diezelfde etalage.

 

Tot mijn verbazing zie ik dat daar een foto van mijn eigen werk hangt. Hoe bijzonder hoe mooi. Een foto van stokrozen in Garnwerd. Een foto pagina groot die afgelopen zomer in het Dagblad van het Noorden stond. Kortom een mooie zonnige zondagmiddag!

Reactie schrijven

Commentaren: 0