Ranum in de winter

De Boerderij bij Ranum, gebouwd in 1720, is een opvallende blikvanger in het landschap van het Hogeland. Gelegen aan de parallelweg tussen Ranum en Baflo, straalt deze karakteristieke boerderij een onmiskenbare charme uit. Met haar drie eeuwen aan geschiedenis is de boerderij niet alleen een tastbare herinnering aan het verleden, maar ook een visueel hoogtepunt voor wie de regio doorkruist.

Ranum in de winter
Ranum in de winter

De boerderij, die drie jaar na de Kerstvloed van 1717 verrees, heeft sindsdien talloze generaties bewonderaars weten te trekken. Schilders en fotografen vinden hier een inspirerend onderwerp, terwijl de boerderij zelfs na het vertrek van de laatste bewoners in 1963 haar unieke uitstraling heeft behouden.

 

De kop-hals-romp-boerderij, wordt momenteel verpacht aan een schapenhouder door een lokale landbouwer, draagt bij aan haar historische karakter. Hoewel de boerderij geen officiële monumentale status heeft, was zij in de jaren zeventig bijna opgenomen op de monumentenlijst. Deze erkenning ging echter niet door vanwege de toenmalige slechte staat van het gebouw.

 

Als blikvanger op het Hogeland, blijft de Boerderij bij Ranum uit 1720 een betekenisvol element van het landschap, waar geschiedenis en schoonheid hand in hand gaan.

Socials Mooigrunnen

Wil je meer ontdekken in de prachtige provincie Groningen? Neem dan een kijkje op onze sociale mediakanalen van Mooigrunnen en laat je betoveren door de schoonheid en diversiteit van Groningen. Van adembenemende landschappen tot historische stadjes, we delen graag de mooiste plekken en verhalen, en tips van deze bijzondere regio.

Volg ons op sociale media:

Mooigrunneninbeeld

Mooigrunneninbeeld.nl, de plek waar we unieke beelden omzetten in tastbare producten van ons wonderschone grunnen. Ontdek ons uitgebreide assortiment van fotoproducten en cadeaus.

Reactie schrijven

Commentaren: 0