Ontstaan Mooigrunnen

Op 5 mei 2015 begon mijn avontuur op mooigrunnen.nl met een foto die ik maakte van een tulpenveld bij Kleine Huisjes. Sindsdien deel ik bijna dagelijks prachtige foto's die ik ergens in de provincie Groningen vastleg. Met deze beelden heb ik al meer dan 38.500 volgers op mijn sociale mediakanalen weten te bereiken.

Tulpenveld Klein Huisjes
Tulpenveld Klein Huisjes

Mijn hobby is inmiddels uitgegroeid tot iets bijzonders. In mijn dagelijks leven ben ik eigenaar van een E-commerce bedrijf, maar wanneer de gelegenheid zich voordoet, trek ik eropuit om de provincie te verkennen en vast te leggen met mijn camera. Met trots kan ik zeggen: "Ik ben een geboren Groninger. Ik heb een paar jaar in het buitenland gewoond, maar uiteindelijk ben ik weer teruggekeerd. Nu ben ik toerist in mijn eigen provincie, en ik vind het geweldig."

 

Ik heb via Facebook, Instagram, Twitter en mijn website een gemeenschap van Groningers, zowel binnen als buiten onze provincie, weten op te bouwen. "Veel Groningers in het buitenland volgen mooigrunnen omdat ze willen zien hoe hun provincie aan het veranderen is, of om met weemoed terug te kijken naar de prachtige plekken in onze provincie."

 

Op zoek naar positiviteit ontstond het idee voor Mooigrunnen.nl in 2015, toen ik vond dat er te veel negatieve berichtgeving over Groningen in de media was. "Aardbevingen, gaswinning, werkloosheid, noem maar op. Ik dacht: 'Jongens, we hebben ook heel veel prachtige dingen; geef dat ook eens de aandacht die het verdient.' " Ik trok eropuit en belandde in Kleine Huisjes te midden van de bloemenpracht van de tulpenvelden. Ik drukte af, en dat bleek meteen het begin van het project Mooigrunnen.nl. Ik ben tevreden en verbaasd over hoe snel het allemaal is gegaan.

 

De foto's die ik maak worden niet nabewerkt of gefotoshopt: "Dit is het pure Groningen, het is wat het is. Ruig, uitgestrekt, prachtig, en soms nog ongerept."