Ochtend in Garnwerd

Wat een heerlijke winterochtend. Het is vrieskoud als ik boven op de dijk sta met uitzicht op Garnwerd. De weerapp geeft -4 graden aan dat is ook te merken. Het is nog vroeg, het is mistig, een winterochtend. Mijn vingers probeer ik warm te houden, die heb ik straks nodig om een aantal plaatjes te schieten van het pittoreske Garnwerd.

 

Uit de schoorsteen van het dijkhuisje aan de overkant van het Reitdiep zie ik een witte rookpluim te voorschijn komen ik ruik een houtkachel heerlijk. Vanaf de dijk heb je een schitterend uitzicht op het Reitdiep, café-restaurant “Bij Hammingh”, de ijzeren ophaalbrug, molen De Meeuw en verderop restaurant Garnwerd Aan Zee. Het is nog rustig in het dorp. In de verte hoor ik een kraai zijn best doen om het dorp wakker te kraaien. Dat lukt hem aardig goed, het geluid is behoorlijk luid.

 

Als ik even stop om de eerste foto te schieten wordt ik ruw verstoord door een koppel ganzen wat met een enorm luid geluid laat merken dat ze eraan komen vliegen, mooi gezicht. Zo te horen schrok de haan in het dorp hier ook van, je hoort hem niet meer. De rust is weer terug. De zon komt op het verlicht het Groninger landschap. Vandaag is het 1 maart het is winter, echter aan alles kun je merken dat de lente in aantocht is. #mooigrunnen

Garnwerd
Garnwerd

Bezoek de site van Garnwerd

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    GH visser (woensdag, 01 maart 2023 14:33)

    Prachtige foto's
    #Mooi Grunnen