Nooitgedacht

Zaterdag 25 december de eerste kerstdag. Door christenen wordt de geboorte van Jezus Christus gevierd. Volgens de Bijbelboeken Lucas en Matteüs is Jezus geboren in Bethlehem. In ieder geval het is kerst en ca 4 v. Chr. is Jezus geboren. Wat een prachtige dag.

 

Omdat we in onze provincie Groningen ook een Betlehem hebben is het vandaag een prachtige dag om daar eens een wandeling te gaan maken. Strak blauwe lucht. Klein briesje, -1,5 graden onder nul. Het is heerlijk winterweer. Via Onderdendam, rijd ik naar de Andere Wereld. Vanuit de Andere Wereld is het nog een paar minuten rijden naar een van mijn favoriete dorpen op het Hogeland, Stitswerd. Wat een prachtig dorpje is het. Piepkleine haven, de kerk, en de mooiste postcode van Nederland.

 

Na een kort bezoek aan de haven van Stitswerd vervolg ik mijn weg naar Bethlehem. Gelukkig hoef ik niet ver te reizen, in de verte zie ik de wierde en twee boerderijen. Ik ben in Bethlehem! Na een stevige wandeling snel de auto in om mezelf op te warmen. Vandaag is een reis dag door het prachtige Groninger land. Vergezicht, uitgestrekte horizon, een boer die het land ploegt. Ik vervolg mijn weg naar Polen.

 

Op de terug reis nog een plaatje geschoten bij Nooitgedacht. Zó mooi is de provincie Groningen.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Geertje Dijks (dinsdag, 04 januari 2022 17:29)

    Super wat mooi is dit mijn grootouders waren Groningers ik mag me nu ook zo noemen zit toch in de genen de liefde voor grunnen