Mooi Onderdendam

Op deze zondagmorgen, net na 8 uur, stap ik in de auto en zet koers richting Onderdendam. Een grauwe grijze dag strekt zich voor me uit, maar gelukkig blijft het droog - perfect weer voor een wandeling in het schilderachtige Onderdendam. Ik volg de Wolddijk naar Westerdijkshorn en vervolgens naar Bedum. Terwijl ik langs het Boterdiep rijd, doemt in de verte het houten bruggetje en de oude molen op, kenmerkend voor het dorpsgezicht van Onderdendam.

Onderdendam
Onderdendam

Toeristische Tips voor Onderdendam

1. Historische Wandeling

Verken het beschermde dorpsgezicht van Onderdendam met een ontspannen wandeling. Bewonder de historische architectuur, ontdek verborgen steegjes en geniet van de serene sfeer van dit pittoreske dorp.

2. Gereformeerde Kerk en Oude Molen

Bezoek de indrukwekkende Gereformeerde kerk uit 1932, ontworpen door architect A. Wiersema in de Groninger variant van de Amsterdamse School. Vlakbij vind je de oude molen, een historisch monument met draaiende wieken die het verhaal van Onderdendam vertellen.

3. Culinaire Verwennerij bij Restaurant De Molenaar

Ervaar de lokale gastronomie bij Restaurant De Molenaar. Geniet van heerlijke gerechten in een sfeervolle omgeving, waar culinaire hoogstandjes samenkomen met de charme van Onderdendam.

5. Scheepsjoag'n Dorpsfeest

Als je toevallig in de zomermaanden bezoekt, mis dan het jaarlijkse dorpsfeest "Scheepsjoag'n" niet. Een viering van de lokale cultuur, met als hoogtepunt het traditionele scheepsjoagen, een spektakel dat teruggrijpt naar het verleden van het dorp.

6. Wandelen en Fietsen in de Omgeving

Ontdek de prachtige natuur rondom Onderdendam door een wandel- of fietstocht te maken. Verken de nabijgelegen landschappen, kanalen en dijken voor een actieve en ontspannen ervaring.

7. Hervormde Kerk en Kerkorgel

Breng een bezoek aan de Hervormde kerk uit 1840 en bewonder het indrukwekkende kerkorgel uit 1841 van Gerhard Willem Lohman. Een cultureel en historisch hoogtepunt in het hart van Onderdendam.

Restaurant De Molenaar

In het dorp bevindt zich Restaurant De Molenaar, een culinaire parel omringd door geschiedenis. Gelegen in dit idyllische dorp, biedt het restaurant een onweerstaanbare combinatie van smaakvolle gerechten en een unieke ambiance. Laat je betoveren door de sfeervolle setting, waar culinaire hoogstandjes samenkomen met de rijke geschiedenis van Onderdendam. Of je nu geniet van een intiem diner of een ontspannen lunch, Restaurant De Molenaar belooft een onvergetelijke culinaire ervaring in het hart van dit pittoreske dorp.

Socials Mooigrunnen

Wil je meer ontdekken in de prachtige provincie Groningen? Neem dan een kijkje op onze sociale mediakanalen van @mooigrunnen en laat je betoveren door de schoonheid en diversiteit van Groningen. Van adembenemende landschappen tot historische stadjes, we delen graag de mooiste plekken en verhalen van deze bijzondere regio. Volg ons en word een deel van onze Groningse gemeenschap!

Volg ons op sociale media:

Mooigrunneninbeeld

Mooigrunneninbeeld.nl, de plek waar we unieke beelden omzetten in tastbare producten van ons wonderschone grunnen. Ontdek ons uitgebreide assortiment van fotoproducten en cadeaus.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Gea peters (maandag, 27 november 2023 20:21)

    Bestaat het Rechthoes nog?