Kunstzinnige kievit in Groningen

In de Groninger binnenstad zijn talloze prachtige gebouwen te bewonderen. Maar tussen al deze gebouwen staat er één garagedeur die eruit springt: de garagedeur beschilderd met een kievit.

 

De kievit is een prachtige vogel die bekend staat om zijn mooie kleuren en sierlijke bewegingen. Op de garagedeur zie je dan ook een afbeelding van deze vogel in volle glorie, met zijn kenmerkende diepzwarte borst en zwarte kop. De details zijn verbluffend en het lijkt alsof de kievit elk moment van de deur af kan vliegen.

 

Maar wat maakt deze garagedeur zo bijzonder? Het is niet alleen de prachtige beschildering, wellicht is de eigenaar een fervent vogelliefhebber en heeft die de beschildering laten maken om zijn passie voor vogels te uiten?

 

De garagedeur trekt dan ook veel bekijks in de Groninger binnenstad in het A-kwartier. Voorbijgangers blijven even stilstaan om het kunstwerk te bewonderen en maken er zelfs foto's van. Het is een unieke en creatieve manier om kunst in de stad te brengen en tegelijkertijd een persoonlijk verhaal te delen.

 

Als je zelf ook een passie hebt, waarom zou je dat dan niet op deze manier uiten? De beschildering van de kievit op deze garagedeur is een inspiratie voor ons allemaal om onze creativiteit te gebruiken en onze passies te delen met anderen.

 

Dus als je ooit in de Groninger binnenstad bent, vergeet dan niet om even stil te staan bij deze prachtige garagedeur. En wie weet, misschien geeft het je wel de inspiratie om zelf iets moois en persoonlijks te creëren. Locatie: kunstzinnige kievit in Groningen. De Hoekstraat in de binnenstad van Groningen. De straat loopt tussen het Gasthuisstraatje en de Oude Kijk in 't Jatstraat. Het kunstwerk is gemaakt door graffitikunstenaar Marc Weddeman.

Kunstzinnige kievit in Groningen
Kunstzinnige kievit in Groningen

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Luchiena (zondag, 26 februari 2023 17:26)

    Wat ik me nou altijd afvraag als ik er langsloop: waarom staat er boven de schildering kieviet in plaats van kievit?

  • #2

    Janny (zondag, 26 februari 2023 18:04)

    Misschien is dit de achternaam van de eigenaar