Kluis bedevaartkerk Warfhuizen

De kerk van Warfhuizen is een prachtige neobarokke kerk die zich op een bijzondere manier onderscheidt van andere kerken in Nederland. Deze kerk is namelijk tevens een drukbezocht Mariabedevaartsoord in het bisdom Groningen Leeuwarden.

 

Wat direct opvalt aan de kerk van Warfhuizen is het prachtige neobarokke interieur. Deze kerk heeft een Zuid-Europese uitstraling, wat een opvallend contrast vormt met het strakke Groninger landschap waarin het gelegen is. Dit maakt een bezoek aan de kerk van Warfhuizen zeker een bijzondere ervaring.

 

Een ander bijzonder aspect van de kerk van Warfhuizen is het Spaanse Mariabeeld dat er wordt vereerd. Het beeld, trekt veel bezoekers en pelgrims van over de hele wereld naar de kapel. Zij komen hier om het beeld te vereren en om steun te zoeken bij Maria.

 

De geschiedenis van de kerk van Warfhuizen is ook interessant. De kerk is gebouwd door de Nederlands-Hervormden in het midden van de negentiende eeuw, als vervanging van een dertiende-eeuwse romano-gotische kerk. In 2001 kwam het gebouw terug in handen van de katholieken, die er een kluizenaar vestigden. De kluis van Warfhuizen is momenteel de enige in Nederland die bewoond wordt door een officiële Rooms-katholieke kluizenaar pater Hugo.

 

Een bezoek aan de kerk van Warfhuizen is zeker een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis, architectuur en religie. Het prachtige neobarokke interieur, het bijzondere Mariabeeld en de interessante geschiedenis maken dit een unieke plek om te bezoeken.

ANWB logo

Reactie schrijven

Commentaren: 0