Kerk van Westernieland

Als liefhebber van Groninger kerken en pittoreske dorpjes en verstilde landschappen kon ik het niet laten om de Kerk van Westernieland op de plaat te zetten omringd door een laagje sneeuw.

Kerk van Westernieland
Kerk van Westernieland

De eeuwenoude kerk, kenmerkend voor Westernieland. Hoewel de kerk eigendom is van de Stichting Oude Groninger Kerken, wordt de kerk met toewijding beheerd door de Protestantse gemeente Winsum-Halfambt. Sinds 2016 heeft het project "Kerk in het Dorp" de deuren van deze monumentale plek geopend voor het publiek. Voor meer details over dit project raad ik aan een kijkje te nemen op www.kerkinhetdorp.nl.

In de voormalige pastorie (De Weem), zag cabaretier Freek de Jonge in 1944 het levenslicht
In de voormalige pastorie (De Weem), zag cabaretier Freek de Jonge in 1944 het levenslicht

Aan de noordzijde van de kerk rijst een weem op, een historische boerderijpastorie die een boeiend verhaal herbergt. Hier zag de bekende domineeszoon en cabaretier Freek de Jonge het levenslicht in 1944. Sinds december 2021 is er nu een ambachtelijke bakkerij genaamd Brood Depot gevestigd, een eenmanszaak gerund door Saskia Boesveldt. Deze bakkerij specialiseert zich volledig in de kunst van desembrood. Brood Depot fungeert niet als een reguliere winkel, maar opent wekelijks één keer de deuren voor het afhalen van besteld brood. Lees verder.

 

Deze plek, doordrenkt van geschiedenis, voegt een extra laag betekenis toe aan het dorp en illustreert de rijke culturele erfenis die Westernieland draagt. De Kerk van Westernieland heeft en blijft een plek waar geschiedenis, cultuur en de gemeenschap samenkomen. Tip: Breng een bezoek aan de Kerk van Westernieland. Absoluut prachtig!

Socials Mooigrunnen

Wil je meer ontdekken in de prachtige provincie Groningen? Neem dan een kijkje op onze sociale mediakanalen van Mooigrunnen en laat je betoveren door de schoonheid en diversiteit van Groningen. Van adembenemende landschappen tot historische stadjes, we delen graag de mooiste plekken en verhalen, en tips van deze bijzondere regio.

Volg ons op sociale media:

Mooigrunneninbeeld

Mooigrunneninbeeld.nl, de plek waar we unieke beelden omzetten in tastbare producten van ons wonderschone grunnen. Ontdek ons uitgebreide assortiment van fotoproducten en cadeaus.

Reactie schrijven

Commentaren: 0