Haven Noordpolderzijl

Haven Noordpolderzijl (Gronings: hoaven Polderziel). Ontdek de magie van de haven van Noordpolderzijl, waar de Waddenzee de Groningse kust ontmoet. Van adembenemende vergezichten tot historische havengezichten, deze unieke plek zal je zeker betoveren. Maak een wandeling over de kwelder, spot zeehonden in hun natuurlijke habitat of geniet van een heerlijk kopje koffie in café 't Zielhoes ☕️

 

Kom en ervaar de rust en sereniteit van deze verborgen parel in het noorden van Nederland. Vergeet niet om je camera mee te nemen om al je onvergetelijke herinneringen vast te leggen.

Haven Noordpolderzijl

De haven van Noordpolderzijl is een van de oudste havens van Nederland en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. De exacte leeftijd van de haven is niet bekend, maar het is zeker dat de haven al in de 16e eeuw bestond en mogelijk nog veel ouder is. In de loop der jaren is de haven meerdere keren uitgebreid en aangepast om aan de veranderende behoeften van de scheepvaart te voldoen.

 

Vandaag de dag is de haven van Noordpolderzijl nog steeds een belangrijke locatie voor recreatievaart, en trekt het jaarlijks vele toeristen die genieten van de historische sfeer van de haven en de prachtige omgeving van de Waddenzee.

Socials Mooigrunnen

Wil je meer ontdekken in de prachtige provincie Groningen? Neem dan een kijkje op onze sociale mediakanalen van Mooigrunnen en laat je betoveren door de schoonheid en diversiteit van Groningen. Van adembenemende landschappen tot historische stadjes, we delen graag de mooiste plekken en verhalen, en tips van deze bijzondere regio.

Volg ons op sociale media:

Mooigrunneninbeeld

Mooigrunneninbeeld.nl, de plek waar we unieke beelden omzetten in tastbare producten van ons wonderschone grunnen. Ontdek ons uitgebreide assortiment van fotoproducten en cadeaus.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    lex brandes (vrijdag, 24 februari 2023 10:25)

    Geweldige plek om te vertoeven. Hier kom tot rust.