Hardlopen bij zonsopkomst

Het was frisser dan voorgaande dagen vanochtend. Eenmaal buiten voelde het schraal aan bij -5 graden. Het is nog donker als ik de auto instap. Mijn hardloopschoenen op de achterbank gegooid, radio aan, muziekje op de achtergrond. Koffiebeker in de houder, sleutel in het contact, en gaan. De Quattro heeft er zin in! Ochtendritueel op een doordeweekse dag.

 

Halverwege de autorit even de auto in de berm parkeren bij Munnikenweg, de weg tussen Sauwerd en Adorp om een prachtige kleurenspel te bewonderen. De hemel kleurt paars, oranje en rood. Ochtendrood. In de verte heb je vanaf deze plek zicht op d' Olle Grieze, de Martinitoren, ochtendkleuren verlichten de toren, schitterend!

 

De andere kant op kijken zie je de klokkentoren van Westerdijkshorn. Die kant rijd ik op, een mooie plek op het Hogeland om een rondje te gaan hardlopen. Het is inmiddels 7 uur in de ochtend als ik mijn hardloopschoenen aantrek. Nog even een fotootje schieten van de klokkentoren, zo mooi, zo vlak voor het hardlopen bij zonsopkomst.

 

Het hardloop rondje in de ochtend is een aanrader. Mijn 5 kilometer run zit weer in de pocket! Nog een half uur om richting Ten Boer te gaan. Plaatje schieten in opdracht. Deze keer de molens aan het Damsterdiep bij Ten Boer.

 

Een indrukwekkende verschijning, deze witte molen in Ten Boer. Missie geslaagd!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0