Dorpsgezicht van Eenrum een stukje geschiedenis

Genietend van de rust en charme van dit pittoreske dorp. De sfeervolle straatjes en historische gebouwen nemen je mee terug in de tijd. De karakteristieke molen, zoals de "De Lelie" en “De kerktoren," voegen een vleugje magie toe aan het landschap.

 

De geschiedenis van Eenrum, verankerd in zijn prachtige wierde!

 

De wierde van Eenrum is al zo'n 2200 jaar oud en draagt de sporen van vervlogen tijden. Op deze historische plek werd ooit een houten kerkje opgericht, dat vóór 1100 werd vervangen door een tufstenen kerk. Later, in de dertiende eeuw, werd deze vervangen door de huidige romano-gotische kerk, gemaakt van baksteen en hergebruikte tufsteen. De imposante kerktoren werd gebouwd tussen 1646 en 1652, en siert nog steeds trots het landschap.

 

Op de wierde zijn ook drie dorpspompen te vinden, gefinancierd door de kerk in vroegere tijden. Ze zijn een herinnering aan het verleden en voegen een charmant element toe aan het dorp.

 

In de Molenstraat stonden ooit drie molens, maar tegenwoordig blijft alleen "De Lelie" over, een prachtige molen die dateert uit 1862. Het is een stille getuige van de industriële geschiedenis van Eenrum.

 

De geschiedenis van Eenrum weerspiegelt zich in zijn architectuur en erfgoed, waardoor het een betoverende plek is om te verkennen en te ontdekken. Kom en dompel jezelf onder in het verleden van dit prachtige dorp!

Dorpsgezicht van Eenrum
Dorpsgezicht van Eenrum

Reactie schrijven

Commentaren: 0