De grootste kerstbal ter wereld

De grootste kerstbal ter wereld is weer een feit. De indrukwekkende kerstbal heeft een diameter van 26 meter en is 19 meter hoog. Kunstenaar Maria Koijck is de ontwerper van deze bol. Deze indrukwekkende kerstdecoratie bevindt zich in Groningen en is de grootste ter wereld. Met zo'n 6.000 lampjes in diverse kleuren schittert deze immense bol net buiten het centrum van Groningen, op het dak van een restaurant DOT.

6000 ledlampjes

Woensdagavond 6 december 2023 werd de grootste kerstbal ter wereld ontstoken aan de Vrydemalaan in Groningen. Restaurant DOT is voor de laatste keer omgetoverd tot een kerstbal met 6000 ledlampjes.

Socials Mooigrunnen

Wil je meer ontdekken in de prachtige provincie Groningen? Neem dan een kijkje op onze sociale mediakanalen van Mooigrunnen en laat je betoveren door de schoonheid en diversiteit van Groningen. Van adembenemende landschappen tot historische stadjes, we delen graag de mooiste plekken en verhalen, en tips van deze bijzondere regio.

Volg ons op sociale media:

Mooigrunneninbeeld

Mooigrunneninbeeld.nl, de plek waar we unieke beelden omzetten in tastbare producten van ons wonderschone grunnen. Ontdek ons uitgebreide assortiment van fotoproducten en cadeaus.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Ayesha (woensdag, 03 januari 2024 15:52)

    Toch eeuwig zonde dat er geen sponsor te vinden is om deze kerstbal te behouden voor Groningen (en Nederland).