Buurtschap Polen

Via een omweg langs de andere wereld. Rij je door buurtschap Nooitgedacht niet veel later...

 

Daar sta je dan op de doorgaande weg in PolenZó mooi is de provincie Groningen. Een provincie met prachtige namen van buurtschappen zoals de namen hierboven beschreven. In het noorden van de provincie Groningen ligt buurtschap Polen. Dit kleine dorpje bestaat uit enkele voormalige arbeidershuisjes. Hoewel buurtschap Polen klein is, heeft het toch een rijke geschiedenis. In het verleden was het namelijk een belangrijke locatie voor de landbouw en veeteelt. Veel van de bewoners werkten dan ook in deze sectoren.

 

Tegenwoordig is de landbouw nog steeds belangrijk voor de regio, maar zijn er ook andere sectoren die zorgen voor werkgelegenheid. Naast de geschiedenis van Polen, heeft het buurtschap ook een aantal bezienswaardigheden, zo zijn er een aantal oude boerderijen te vinden, die kenmerkend zijn voor de streek.

 

Maar Polen staat vooral bekend om zijn rust en stilte. Het is een ideale locatie voor mensen die willen ontsnappen aan de drukte van de stad. Wandelaars en fietsers kunnen genieten van de prachtige omgeving, die wordt gekenmerkt door uitgestrekte weilanden en kleine kanaaltjes.

 

Al met al is buurtschap Polen een bijzondere plek om te bezoeken. Het kleine dorpje mag dan wel niet groot zijn, het heeft een rijke geschiedenis en biedt rust en stilte voor wie op zoek is naar ontspanning.

 

Buurtschap Polen
Buurtschap Polen

Voor liefhebbers van ruimte en rust.

Slapen in de sfeervol voormalig kerk in Zijldijk

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0