Brintahuisje in de mist

Het is zoaterdagmögn het is diezeg ien pervenzie Grunnen.

 

De boerderij van de buurman is niet zichtbaar als ik in de tuin sta. Het is diezeg ien pervenzie Grunnen. Deze ochtend wil ik een aantal platen schieten in de mist. Als ik eenmaal op de provinciale weg rijd richting Warffum blijkt dat het inderdaad potdicht van de mist is. Rustig rijden en uitkijken is het advies als ik het weerbericht hoor op de radio. Het is nog vroeg in de ochtend, weinig verkeer op de weg. 

 

Vlak voor Warffum aan de linkerkant zie ik haar staan, het witte arbeidershuisje bij het akkerbouwbedrijf van Jan en Zwaantien Bentema in Breede. Het Brintahuisje, een blikvanger in het Groninger landschap. Vroeger, in de jaren 80, prijkte het huisje op de verpakking van Brinta. Op Brintahuisje staat meer beschreven over het huisje.

 

Aankomend jaar staat de foto van het Brintahuisje ook in de Mooigrunnen Jaarkalender 2023. Wat is het een heerlijke zaterdagochtend. Als ik mijn auto parkeer en uitstap naast het witte arbeidershuisje hoor ik in de verte een auto voorbij sjezen. Een paar seconde later als het geluid van de auto verdwijnt hoor ik de serene stilte rondom het Brintahuisje. Achter het huisje zie ik in de deur een kattenluikje, de poes die achter de deur zit houd me in de gaten. Volgens mij is de poes de enige bewoonster van het Brintahuisje. Wat is dit toch een meroakels stee op het Hogelaand. Niet veel later komt de poes naar buiten en blijft rustig zitten bij de deur.

 

De foto’s van het Brintahuisje zijn gemaakt het is tijd voor een bak verse koffie in t’ Zielhoes in Noordpolderzijl. Het Groninger landschap is altijd interessant en mysterieus zeker met de mist.

Reactie schrijven

Commentaren: 0