Bourtange

Een bezoek aan Bourtange voelt als een reis terug in de tijd. Een van mijn favoriete plekken in de gemeente Westerwolde, provincie Groningen.

Dorpsplein Bourtange
Dorpsplein Bourtange

Wanneer we spreken over de meest betoverende dorpen in de provincie Groningen, zal menig persoon Bourtange, het vijfhoekige vestingdorp, als de absolute nummer één beschouwen. Twee opvallende kenmerken maken Bourtange uniek. Allereerst vormen de vestingwallen een perfecte vijfhoek, een zeldzaamheid op zich. Ten tweede valt het op dat er zich precies in het midden van dit historische dorp een rond plein bevindt, opmerkelijk zonder een kerk. Die bevindt zich hier in het noordwesten, op een steenworp afstand van de oude molen.

Om de vorm van Bourtange goed te bewonderen, is het aan te raden een drone te gebruiken. Alleen vanuit de lucht wordt duidelijk hoe fraai de vestingwerken zijn opgebouwd. Als je echter over de weg aan komt rijden, blijft Bourtange aanvankelijk verborgen. De bomen rondom het dorp houden het goed uit het zicht, wat natuurlijk de eerste fase van de verdediging tegen ongenode gasten weerspiegelt.

Mooigrunnen inbeeld

Mooigrunneninbeeld.nl de plek waar we unieke beelden omzetten in tastbare producten van ons wonderschone Grunnen. Supertoffe  Dames T-Shirts. Coole Heren T-Shirts. Wat dacht je van onze Groninger kleding, leuke cadeaus. Originele ansichtkaarten van de provincie Groningen, hoodies en zoveel meer. Een leuke toevoeging aan ons aanbod is de enige echte Poffertpan!

 

Alle foto's en producten zijn in eigen beheer en samengesteld door Diemer Bosma, storyteller & fotograaf van mooigrunnen.nl & mooigrunneninbeeld.nl.

 

Bestel vandaag Mooigrunnen Merchandise met snelle verzending en veilige betalingsopties. 💚

Socials Mooigrunnen

Wil je meer ontdekken in de prachtige provincie Groningen? Neem dan een kijkje op onze sociale mediakanalen van Mooigrunnen en laat je betoveren door de schoonheid en diversiteit van Groningen. Van adembenemende landschappen tot historische stadjes, we delen graag de mooiste plekken en verhalen, en tips van deze bijzondere regio.

Volg Mooigrunnen op sociale media:


Reactie schrijven

Commentaren: 0