Aardbeving

04:17 een behoorlijke doffe dreun, een harde klap klaarwakker geschud. Een beving met een magnitude van 3.2. De zoveelste in de provincie Groningen, je raakt eraan gewend, of toch niet? Eén van de zwaarste bevingen vanochtend. Destijds de aardbeving in Huizinge had een geschatte magnitude van 3.6. Wat als… .

 

Moest zojuist even denken aan vorige week. Ik was in Slochteren sprak daar met de nieuwe bewoner van De Geertsemaheerd zoals de boerderij heet, het is een rijksmonumentale 18e-eeuwse herenboerderij, die vanaf 1795 door vier generaties Geertsema bewoond is geweest. We spraken over de NAM, over gasboringen, over zijn plannen met zijn aankoop. Dat hij er nu woont. Et cetera.

 

Ik mocht een aantal foto’s maken, ik heb ze bewust van grote afstand genomen. Binnenkort mag ik langskomen om de binnenkant van De Geertsemaheerd te bewonderen en op de plaat vast te leggen. Wat ik wel weet dat de gaswinning en de aardbevingen een einde heeft gemaakt aan de pracht en praal van deze rijksmonumentale 18e-eeuwse herenboerderij. Niet alleen in Slochteren, in de hele provincie Groningen.

 

Wat als… gelukkig hebben we de foto’s nog.

 

… Zaterdag 8 oktober is begonnen. Goedemorgen 😳

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    [email protected] (zaterdag, 08 oktober 2022 09:45)

    Wat bedoel je met een eind gemaakt aan de pracht en praal van deze boerderij? Door de aardbeving ?
    Het is belangrijk om andere mensen duidelijk te maken wat er precies gebeurd bij zo,n aardbeving,