21 december 2021

De kortste dag

 

Vandaag 21 december de kortste dag van het jaar. De eerste dag van de winter. Ik hou van de kou, ik hou van ijs, en sneeuw. Ik hou van de winter. Zo’n frisse ochtend dat je eerst de autoruiten moet krabben. Zo’n ochtend was deze dinsdagochtend. Gelukkig het is weer winter. Ik hoor je denken, geef mij maar de zomer of het voorjaar. Ook een prachtig seizoen, ach elke seizoen heeft iets moois. Vandaag de dag rustig beginnen is het motto.

 

Ik wil nogmaals naar Noorddijk om bij de molen wat foto’s te schieten van de zonsopkomst. Het begint al dag te worden. In de verte als ik richting Bedum rijd zie ik het ochtendrood al verschijnen aan de horizon. Via een omweg, door Westerdijkshorn, Bedum, en Noordwolde rijd ik richting Noordijk. Overal kerstbomen en verlichting in de straten alles staat in het teken van het licht. In de verte zie ik de zon al opkomen.

 

Te laat om plaatjes te schieten bij de molen. Onderweg schiet ik nog een paar plaatjes. Aangekomen in Noorddijk maak ik nog een wandeling, in het prachtige natuurgebied Kardinge wat grenst aan Noorddijk. De natuur ademt rust en geeft me kracht. Ik wordt ingehaald door een andere wandelaar, iemand die een kerstlied fluit.

 

Het is bijna kerst, mensen zijn in een kerststemming. Zelf heb ik niets met kerst. Tijdens mijn wandeling denk ik eraan dat het jaar 2021 voorbij gevlogen is. Het jaar 2021, is bijna voorbij. Ook dit jaar is er weer ontzettend veel gebeurt, heel veel. Te veel om op te noemen. Voor degenen die kerst gaan vieren, fijne feestdagen. Ik wens iedereen liefde. ✌

Reactie schrijven

Commentaren: 0