Mooie momenten verzamelen

Vorige week zat ik in ons magazijn samen met een chauffeur aan de koffie. Hij sprak over zijn werk als chauffeur, dat hij tijdens zijn werk op veel plaatsen kwam om zijn ladingen te lossen. Hij vertelde ook over zijn verzameling miniatuur vrachtauto’s, hij had er honderden verzameld in de afgelopen jaren. Hij vroeg mij of ik ook iets verzamelde. Een hele mooie vraag. Ja ik verzamel ook iets. Mooie momenten. Paar weken geleden op Lauwersoog, ook zo’n moment die ik verzamel. De haven is voor mij een belangrijk deel uit mijn leven. In de vorige eeuw heb ik nog een blauwe maandag gewerkt op de afslag als vissorteerder, in 1995 werd ik gevraagd om een weekje mee te gaan als knecht op een viskotter. Dat weekje werden 10 prachtige jaren. Lauwersoog is en blijft voor mij een schitterende plek met ontelbare herinneringen, en mooie momenten. Verzamelmomenten.

Reactie schrijven

Commentaren: 0