Winter op de kwelder

Woensdag 10 februari 2021. Genieten van de winterse omstandigheden want het is zo weer voorbij. Vandaag zijn de weersomstandigheden erg goed om naar het Groninger Wad af te reizen. Als ik aankom op de kwelder bij Westernieland valt het me direct op, een polaire lucht. Dat is zichtbaar en voelbaar. Er staat een schrale noordoostenwind, dat maakt het koude gevoel nog extremer. Ik geniet ervan. Voor mijn gevoel is het - 15 graden. Als ik de kwelder oploop richting het bevroren Wad waan ik mezelf in een Siberische omgeving. Niets is minder waar. Ik sta met beide benen op een bevroren Wad! Het Groninger Wad. Het is spectaculair een bevroren Wad. Gelukkig heb ik mijn iPhone meegenomen om een aantal on-Nederlands plaatjes te schieten. Het Groninger Wad het is elke dag, in elk seizoen anders. Vandaag geniet ik enorm van het prachtige licht, de snijdende koud, de Noordoostenwind. De leegte en eenzaamheid. De wereld is bedekt met een laag ijs, ze is beeldschoon.

Socials Mooigrunnen

Wil je meer ontdekken in de prachtige provincie Groningen? Neem dan een kijkje op onze sociale mediakanalen van @mooigrunnen en laat je betoveren door de schoonheid en diversiteit van Groningen. Van adembenemende landschappen tot historische stadjes, we delen graag de mooiste plekken en verhalen van deze bijzondere regio. Volg ons en word een deel van onze Groningse gemeenschap!

Volg ons op sociale media:

Mooigrunneninbeeld

Mooigrunneninbeeld.nl, de plek waar we unieke beelden omzetten in tastbare producten van ons wonderschone grunnen. Ontdek ons uitgebreide assortiment van fotoproducten en cadeaus.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Hilda van Leussen (zondag, 14 februari 2021 13:10)

    Prachtig, stil van genieten behoeden voor massa (ramp) tourisme.