Oude kerk van Warfhuizen

In 2001 is de oude kerk van Warfhuizen omgebouwd tot een traditionele kluizenarij met kapel. Sindsdien wordt de kerk bewoond door een officiële Rooms-Katholieke kluizenaar, Pater Hugo Beuker die ressorteert onder het bisdom Groningen-Leeuwarden.

 

Toen er een beeld van de maagd Maria werd geplaatst, kwamen er steeds meer mensen naar Warfhuizen. Deze mensen werden duidelijk op een bijzondere manier getroffen door het beeld. De kerk veranderde langzamerhand in een bedevaartsoord en werd na verloop van tijd ook officieel erkend als zodanig. Elk jaar neemt het aantal bedevaartgangers nog steeds toe en ze komen van steeds verder weg.

 

Na het ontstaan van de bedevaarten kreeg de kerk een uitbundig barokinterieur dat uniek is voor het hele noorden. Het interieur zou niet misstaan in Oostenrijk of Italië. Tegelijkertijd hebben parochianen van de Sint-Jozefkathedraal in de stad een Mariabroederschap opgericht om de kluizenaar te helpen de pelgrims op te vangen.

 

De bedevaartgangers komen niet alleen uit Nederland, maar ook uit Duitsland, Vlaanderen, Wallonië en zelfs Zwitserland. Onder hen zijn er veel Limburgers en Brabanders. De kerk van Warfhuizen is een plek van toewijding en hoop, waar mensen van alle achtergronden en overtuigingen samenkomen om te bidden en te mediteren. De kerk is uitgegroeid tot een bijzonder en inspirerend bedevaartsoord, dat nog steeds vele mensen trekt.

 

De Kluis van Warfhuizen is een bijzonder gebouw, een oase van rust en bezinning in het Groningse landschap. Een plek waar mensen van alle achtergronden en overtuigingen samen kunnen komen, om te bidden, te mediteren en te hopen op betere tijden. Hier wordt het geloof gekoesterd en de hoop levend gehouden. De Kluis van Warfhuizen is een plek waar je altijd welkom bent.

Oude kerk van Warfhuizen
Oude kerk van Warfhuizen

Reactie schrijven

Commentaren: 0