Nachtvandenacht

Nacht van de nacht. Gaap… Het is al laat in de avond 23:11 als ik op mijn iPhone kijk. Vandaag zaterdag 29 oktober is het weer de Nacht van de Nacht. Het is voor mij een traditie geworden, tijdens de Nacht van de Nacht op de Groninger Zeedijk wandelen. Duizenden lichten gaan vannacht uit en er zijn nachtactiviteiten in alle provincies. Mooi dat er aandacht aan wordt besteed. De Nacht van de Nacht.

Gelukkig woon ik vlakbij de Groninger kust en is het plan deze nacht om naar de Eendenkooi Nieuw Onrust in de Westpolder te rijden. Het is een prachtig,  rustige plek dichtbij de Waddenzee en bovenal een donkere plek.

 

Het is muisstil als ik mijn auto uitstap. In de verte zie ik wat lichten schijnen vanaf de Waddenzee, het licht van de vuurtoren van Schiermonnikoog verlicht het wad. Ik besluit om een wandeling te maken over de zeedijk. Vanaf deze plek is het nog een behoorlijk stuk lopen over de dijk naar Lauwersoog. De nacht is nog jong. Lopen onder de sterrenhemel heeft wel iets. Gelukkig heb ik een zaklantaren bij me. Het is pikkedonker. Ik loop de nacht in...

 

Vroeg in de ochtend loop ik de haven van Lauwersoog binnen. Ik hoor de zeemeeuwen, in de verte hoor ik vanuit het dorp Lauwersoog een haan kraaien, nog een plaatje schieten van een drietal viskotters. Het was een toffe nacht.

Reactie schrijven

Commentaren: 0