Groningen, een provincie van kleine dorpjes met fraaie namen als Doodstil, Pieterburen of Kleine Huisjes, een provincie met een prachtige streektaal (ja, dei proaten wie allemoal) en een mooie natuur. Zeker in deze provincie zegt een plaatje vaak meer dan duizend woorden, met de oude kerken, de pittoreske dorpjes en het uitgestrekte landschap! Waar in Nederland heeft u immers nog zo’n zichtbare horizon, als in de provincie Groningen? De koeien op de voorgrond, wat bomen aan de zijkant en een ondergaande zon op de achtergrond kenmerken onze provincie. Met het initiatief ‘#mooigrunnen’ speelt Diemer Bosma hier op in. Een pagina door Groningers voor Nederland, waar iedere provinciegenoot een steentje aan bij kan en mag dragen.

 

Ontstaan van mooigrunnen

Waar mooigrunnen als pagina op Facebook begon, kent het initiatief inmiddels ook op Instagram en Twitter een groot aantal volgers ruim 35.000! Het geeft niet alleen aan hoe trots men op de provincie Groningen is, het bewijst tevens hoeveel mooie plekken hier te vinden zijn. Door mensen foto’s in te laten sturen, creëert men via #mooigrunnen op Facebook en Instagram een overzicht van de fraaiste plekjes in onze noordelijke provincie. Van een foto van de kerk van Adorp, tot een foto van de ondergaande zon in Noordpolderzijl, mooigrunnen biedt het u en de rest van Nederland!

 

Doordat mensen de fraaiste foto’s van mooigrunnen delen op hun eigen sociale kanalen, blijft de community groeien en vinden steeds meer mensen hun weg naar deze niet te missen plekken in Groningen. Wie gebruikt er immers nog geen sociale media? Dit geeft ook direct het toekomstperspectief van deze community weer: rooskleurig! Via sociale media is het niet alleen mogelijk om Groningers te bereiken, ook de rest van Nederland kan via deze weg kennismaken met de provincie.

 

Mogelijkheden voor de toekomst

Elders in Nederland wordt meer en meer bijgebouwd, waardoor het open landschap in Groningen steeds unieker zal worden. Om dit kenmerkende landschap met de rest van Nederland te delen, kan mooigrunnen een mooie stap voorwaarts zijn om een eigen platform op te bouwen in plaats van gebruik te maken van sociale media. De kracht van mooigrunnen is de mogelijkheid om foto’s in te sturen of te delen, waardoor de koppeling met sociale media vanzelfsprekend behouden zal blijven.

   

Mooigrunnen is een uniek platform door Groningers, voor Nederland! 

Noordpolderzijl
Noordpolderzijl