Kortste dag

Saaxumhuizen, een piepklein dorpje met nog geen twintig huizen, ligt rustig verscholen in het Groningse landschap. Ik schuif eerst een toffe cd van Townes Van Zandt in de cd-speler, lekker old skool. Het eerste nummer dat klinkt is "If I Needed You”. Prachtig nummer!

Kerk Saaxumhuizen
Kerk Saaxumhuizen

Zijn muziek past perfect bij de toertocht door het prachtig verlichte Groninger Landschap. Ik doorkruis sfeervol verlichte dorpen zoals Pieterburen, Westernieland, en Den Andel. Overal zie ik kerstbomen en verlichte straten. In de verte zie ik de verlichte kerktoren van Saaxumhuizen.

 

Ik besluit naar het dorp te gaan en voel meteen de kerstsfeer die er hangt. In het piepkleine en pittoreske Saaxumhuizen is het opvallend stil. Alleen de kerk trekt mijn aandacht. Terwijl de wereld om me heen langzaam blauw kleurt, loop ik richting de kerk. Gelukkig is de kerk op deze koude middag geopend, en het licht schijnt warm uitnodigend.

Ik neem plaats op een kerkbank. De kerk straalt rust uit en geeft me kracht. Kerst nadert.

Socials Mooigrunnen

Wil je meer ontdekken in de prachtige provincie Groningen? Neem dan een kijkje op onze sociale mediakanalen van Mooigrunnen en laat je betoveren door de schoonheid en diversiteit van Groningen. Van adembenemende landschappen tot historische stadjes, we delen graag de mooiste plekken en verhalen, en tips van deze bijzondere regio.

Volg ons op sociale media:

Mooigrunneninbeeld

Mooigrunneninbeeld.nl, de plek waar we unieke beelden omzetten in tastbare producten van ons wonderschone grunnen. Ontdek ons uitgebreide assortiment van fotoproducten en cadeaus.

Reactie schrijven

Commentaren: 0