In de haven van Stitswerd

Zwerven door het prachtige Hogeland. Jaren geleden ben ik daarmee begonnen, toerist in mijn omgeving en altijd op zoek naar mooie beelden, plaatjes een goed verhaal. Met mijn camera leg ik alledaagse dingen vast die ik de moeite van het bekijken waard vind, die mij aanspreken en mij raken. Door de kleuren, licht, en de vormen of de emotie die erop te zien is. Dat is wat ik verzamel. Gisteravond sloot ik de avond af in de haven van Stitswerd. Verwacht geen boulevard met slenterende verliefde paartjes en drommen mensenmassa’s. Nee. In Stitswerd tref je dat niet aan. In de haven van Stitswerd ligt een kano, je hoort de vissen als ze even uit het water springen en weer in het water landen. Vogels die het hoogste lied zingen. In de verte een ondergaande zon. De zon verlicht de uitgebloeide paardenbloemen, het lijken wel lichtjes. Ik, ik geniet van de serene rust in de haven en heb een fantastisch uitzicht op de middeleeuwse kerk, de Georgiuskerk uit de 13e eeuw.  In 1973 werd de kerk daarop overgedragen aan de Stichting Oude Groninger Kerken, die het gebouw sindsdien beheert. Het was een prachtige avond in Stitswerd (Gronings: Stivverd).

Reactie schrijven

Commentaren: 0