Appeltje in Pieterburen

Als ik in Pieterburen ben ga ik altijd even een kijkje nemen bij het voormalige Restaurantschip 't Appeltje gelegen in het haventje van Pieterburen, waar je ooit heerlijk kon eten. Het was in de zomer van 2021 dat ik er ook was.

 

Toen zat ik koffie te drinken met Hans Weijer, alias ‘Hans Piraat’ uit Wehe-den Hoorn die sinds begin van dat jaar eigendom is van wellicht het meest gefotografeerde schip van het Hogeland.

 

Gisteren ruim anderhalf jaar later wederom even koekeloeren bij het schip. Hans is nergens te bekennen. Geen koffie deze keer. Het is stil rondom het schip. Niemand te bekennen.

 

De koekenpan staat in een bevroren toestand op de tafel. De smurfen in het voormalig konijnenhok kijken me met een glimlach aan. De tafel en stoelen op het terras staan keurig opgesteld. De gasten kunnen zo aanschuiven.

 

Kerstversiering hangt voor de deur van de stuurhut.

Het is december alles komt tot rust ook in de haven van Pieterburen.

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Hendrik Weijer (zondag, 11 december 2022)

    Toch moar ains weer goan kieken in zumer tiet. Wel wait binn Hans en ikkie nog verre familie van mekander.

  • #2

    Thijs de Haan (zondag, 11 december 2022 16:27)

    Heb er jaren aan het stuur gestaan toen het nog een restaurant was. Spreek nu na jaren nog af en toe mensen die warme herinneringen hebben aan deze mooie tijd. Ook nu weer door deze reportage, leuk om te zien. Groeten Thijs