Winter in Stitswerd

Deze week was ik in Stitswerd. De sneeuw bedekt het pittoreske dorpje en zorgt voor een betoverende sfeer. Als ik door het pittoreske dorpje slenter dan bewonder ik de besneeuwde huizen en straten, maak een praatje met een dame, we wensen elkaar een prachtige dag, de charme van Stitswerd in de winter!

 

Aan de rand van het dorp op een deels afgegraven dorpswierde staat de prachtige Georgiuskerk! Deze middeleeuwse kerk, is vernoemd naar de heilige Georgius (Joris van Cappadocië). De kerk zelf is een lust voor het oog. Een stukje geschiedenis om van te genieten.

 

Als ik naar de haven loop van Stitswerd heb je een prachtig gezicht op de Georgiuskerk. Haven in Stitswerd? Jazeker, echter verwacht geen boulevard met slenterende verliefde paartjes en drommen mensenmassa’s. Nee. In Stitswerd tref je dat niet aan.

 

De okergeelkleurige kerk manifesteert op het wateroppervlak. Ik geniet van de serene rust in de haven en heb een fantastisch uitzicht op de middeleeuwse kerk, de Georgiuskerk uit de 13e eeuw.

 

Het is altijd fijn om in Stitswerd te zijn.

Stitswerd
Stitswerd

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Priscilla De Haan Tempelman (maandag, 13 maart 2023 13:09)

    Thank you for your wonderful photos!